Aase Nyegaard, borgmesterkandidat for Fælleslisten

Mange valgløfter om Augustenborg

Af Aase Nyegaard, byrådsmedlem for Fælleslisten.

Det er dejligt at læse og høre, at flere og flere byrådspolitikere samt kandidater til KV valget på tirsdag fremhæver Hertugernes Augustenborg, som et kommende kulturelt fyrtårn.

Allerede sidste år satte vi et beløb af til Masterplan for Augustenborg. Og for budget 2022 er der afsat yderligere 2,5 mio til udarbejdelsen af Masterplanen. Den skal foreligge i foråret 2022.

Vi skal få flere nationale og lokale store fonde til at gå ind i arbejdet, således at Hertugbyen Augustenborg kan realisere drømmen om at blive en del af UNESCO kulturarv.

Arbejdet begyndte allerede da Augustenborg var selvstændig og vi fik lavet en bevarende lokalplan for Storegade. Her er mange fredede og bevaringsværdige huse, som vi skal passe på.

Der blev etableret flere borgergrupper, der gerne ville arbejde med forskellige temaer. Borgerne blev også inviteret på en heldags tur med bus for at se havnene i Fåborg, Nyborg og Middelfart. Vi gjorde det dels for at blive inspireret og dels for at se, hvordan en havn ikke skal udvikles.

Jeg håber virkelig at alle de mange gode intentioner før valget også bliver til virkelighed efter valget.

Vi er mange i Augustenborg, der vil følge det tæt og holde politikerne op på det.

Del med dine venner
Udgivet i Fælleslisten, Læserbrev, Teknik og Miljø.