Kvinder i Byrådet

Af Stine Duus Petersen, byrådskandidat for Fælleslisten.

I Sønderborg kommune bor der stort set lige mange kvinder som mænd. Vi er i alt 74.100 indbyggere og ud af disse er 37.091 af os kvinder.

Derfor kan det undre mig at blot 22% af det nuværende byråd er kvinder. Der er kun 7 kvinder til at repræsentere de 50% af kommunens kvinder. Nu er det ikke fordi jeg er udpræget feminist og jeg mener ikke vi partout skal have 50% af hver i byrådet. Men jeg kan undre mig over at vi kvinder, hvoraf mange af os jo er gode til at tale når vi ikke mener vi bliver tilgodeset, så ikke vælger at stemme på de kvinder der stiller op. For det har vi jo historisk set ikke gjort siden fordelingen er sådan.

Der er 105 opstillede kandidater til dette byrådsvalg. 22 af dem er kvinder. Det er 20%. Det er ringere end fordelingen i det nuværende byråd.

I 2017 var der 33 opstillede kvinder, hvilket dengang var 28% af de opstillede og blot 21% af dem kom ind. Hvis tendensen er den samme i år bliver det nye byråd kun besat med 4 kvinder.

Det ville jo langt fra være et repræsentativt udsnit af befolkningen og for mig at se en katastrofe. Så lad os nu få de velkvalificerede kvinder ind i byrådet, så det kan afspejle befolkningen som den reelt ser ud.

Og så er jeg slet ikke begyndt med aldersfordelingen, hvor over halvdelen af det nuværende byråd er mænd over 50 hvoraf de fleste også har rundet de 60 år.

Slutteligt kan jeg da lige bemærke at vi i Fælleslisten er 50% opstillede kvinder med en gennemsnitsalder på 38 år.

Del med dine venner
Udgivet i Fælleslisten, Læserbrev og tagget , .