Hvorfor er jeg med i Fælleslisten?

Af Søren Østergaard, formand for Fælleslisten.

Jeg har været medlem to landspolitiske partier fra 1998 til 2007 både som vælger og som bl.a. tillidsvalgt kredsformand.
Det var lærerigt at se en velsmurt politisk organisation indefra, men også at opleve hvordan jeg skulle flytte personlige holdninger for fortsat at bakke op om partiet.

Som et af mine store politiske forbilleder Winston Churchill en gang sagde, så skifter nogle holdninger efter deres parti, medens andre skifter parti efter deres holdninger.  
Dette bragte til at være del af opstarten af et helt nyt landspolitisk parti – og i processen at skulle sige voldsomt fra.

Jeg er normalt meget principfast, og jeg kunne mærke at jeg skulle indgå alt for mange holdningsmæssige kompromisser. Holdninger jeg skulle repræsentere, men som jeg ikke følte var de rigtige for mig.

Jeg blev bl.a. opfordret til at blive regionsformand, men kunne mærke det var det lokale var det jeg brændte for.
Da jeg endegyldigt brød med landspolitiske partier for 25 år siden, meldte jeg mig ind i en lokalliste.  Aktiv, bred, rummelig, tværpolitisk og med medlemmer fra snart sagt alle landspolitiske partier.
Løsninger og forslag truffet i enighed og med respekt for alle.

Så skulle jeg fortsat være politisk aktiv efter jeg flyttede til Sønderborg, var der intet nemmere end igen at vælge en lokalliste. Og den politisk aktive lokalliste i Sønderborg er Fælleslisten. Det er her JEG hører hjemme.

25-5-2022

Søren Østergaard 

Del med dine venner
Udgivet i Fælleslisten.