Glade børn får nyt hus – se billederne

  • Folkeskolen
    Børn fra Spirrevippen

I januar 2017 blev der taget 1. spadestik til den nye daginstitution Spirrevippen i Ulkebøl.

Det blev overværet af mange glade børn, der kan se frem til at overtage en supermoderne daginstitution om et års tid. Den nye institution er banebrydende på flere områder. Der er indhentet erfaringer fra andre steder i landet, forældre, medarbejdere og ledere har deltaget i at lave et hus der fremmer børnenes læring og trivsel, og institutionen kommer til at lave maden fra bunden af.

Erik Lorenzen, formand for Børn og Uddannelse udvalget, holdt talen ved begivenheden. Læs herunder hvad han sagde:

På Sønderborg kommunes vegne vil jeg gerne byde velkommen til 1. spadestik for den ny daginstitution Spirrevippen her i Ulkebøl.

Det er en dag vi har set frem til i lang tid, nogen vil også nok sige rigtig lang tid. De to institutioner på Agtoftsvej og Mågevænget er af forskellige årsager ikke tidssvarende mere.
Jeg har været med byggeudvalget på inspirationstur til Viborg. Der er godt at komme ud og se hvordan nybyggede daginstitutioner i andre kommuner er indrettet, især hvordan hverdagen fungerer og få snakket med de fagpersoner der var på de enkelte institutioner. Vi så både noget der var godt og noget der var mindre godt.
Jeg er overbevist om at det er de gode ting der er indarbejdet i Spirrevippen.

Forældrerepræsentanter, medarbejdere og ledere har afholdt møder for at dele viden, blive inspireret af hinanden og har dermed på bedste vis bidraget til, hvad det nye hus skal kunne, for at fremme børns læring og trivsel.

Det er altid festligt at sætte et nyt byggeri i gang.

Især i dag, fordi Sønderborg kommune tager helt nye skridt med det nye byggeri. Vi samler den faglige viden inden for børn med særlige behov. Personalet får mulighed for vidensdeling og dermed styrke den pædagogiske indsats.
Og så bliver det på nuværende tidspunkt Sønderborg kommunes eneste dagtilbud, der kan tilbyde mad fra bunden, når der etableres et produktionskøkken.

Det bliver dermed en fremtidssikret institution, også i størrelsen, med 118 børn. 30 i vuggestue, 72 i børnehaven og 16 i en specialgruppe.

Vi skal som kommune tilbyde en madordning hvis forældrene ønsker det. Trenden og moderne forældres krav til en madordning, kan vi ikke leve op til med det nuværende tilbud. Muligheden for at udvikle en sundhedsprofil med fokus på kost, ude-liv, bevægelse, leg og relationer understøttes også med muligheden for at tilberede mad i huset.

Fastfood og hurtige færdigretter er hverdag i de fleste familier i dag. Derfor er det for mig utrolig vigtigt at det pædagogiske formål med at inddrage børnene i tilberedelsen af maden bliver en naturlig del af børnenes læring.
Forældreråd og personalet får større indflydelse på køb af råvarer. Hvis bæredygtighed og lokalt producerede varer tænkes med ind, vil et par af kommunens strategier også blive tilgodeset.

Jeg ser frem til at der om et års tid vil stå en super moderne institution der kan indtages af børn, forældre og medarbejdere.

Erik Lorenzen, Fælleslisten.

Del med dine venner
Udgivet i Børn og unge, Byrådet, Sundhed og tagget , , , .