Nyt budgetforlig

Del med dine venner

aase-thumbnail

Pressemeddelelse

Aase Nyegaard

Anstrengelserne for et bredt budgetforlig glippede.

Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg, meddeler her til aften, at forhandlingerne med alle byrådets partier med henblik på et bredt budgetforlig for 2017, er afbrudt.

– Mindretalsgruppen valgte at trække sig fra forhandlingerne og meddelte, at de ikke ønsker at indgå bredt forlig om næste års budget. Jeg synes ellers, vi har haft gode og konstruktive drøftelser, og jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at få et samlet byråd bag budgettet. Men jeg er glad for, at jeg til det kommende møde i økonomiudvalget kan fremlægge et forslag til budget, som samtlige flertalsgruppens fem partier står bag, siger borgmesteren.

De fem partier er ud over Socialdemokraterne, Fælleslisten, Slesvigsk Parti, Konservative og Enhedslisten.

– Vores budgetforslag signalerer ansvarlighed og fortsat udvikling af Sønderborg Kommune. Der sker ikke serviceforringelser, samtidig med at der er plads til nye udviklingsinvesteringer. Forslaget signalerer også, at de kommende år kræver fortsat ansvarlig økonomisk styring, siger han.

De fem partier stiller sig til rådighed for spørgsmål vedrørende budgettet på et pressemøde på onsdag kl. 13. Budgetteksten offentliggøres i morgen, torsdag, i forbindelse med offentliggørelse af økonomiudvalgets dagsorden.

Se budgetforliget via dette link/sites/default/files/files/PM%20Budgetforlig%20endelig.pdf

Se budgetaftalen via dette link /sites/default/files/files/160922%20Budgetaftale%203.pdf

Del med dine venner
Udgivet i Byrådet, Økonomi og tagget , .